0599-881230 info@blown-twisted.nl

Wat kost een kinderfeestje

Een onbetaalbaar feest hoeft geen kapitalen te kosten

Door Arjen Reinders

Kinderfeestjes organiseren: voor de ene ouder een leuke uitdaging, voor de ander een loden last. Toch zal uw kind vroeg of laat een verjaardagsfeestje willen geven voor vriendjes, vriendinnetjes en familie. Wat kost dat? En hoe organiseert u toch een onvergetelijk feestje?

“Het lijkt een open deur, maar u kunt een kinderfeestje zo duur maken als u zelf wilt. Omdat u ver van tevoren weet wanneer het feestje wordt gehouden, kunt u ruim op tijd geld opzij zetten voor de kosten van die dag.”

Uitgaven kinderfeestje

Wat kost een kinderfeestje eigenlijk? Vorige week las ik een artikel waarin verslag werd gedaan van een kinderfeestje van een 8-jarig meisje dat 10.000!! euro kostte. ‘Maar dan heb je wel wat,’ beschreef de partyplanner van dienst: een zaal met alle dertig BFF’s van het feestvarken, halloweenkostuums, een enorme hoeveelheid cupcakes, taart, een DJ en tig professionele begeleiders.  

Bij zulke bedragen denk ik direct aan feestjes die door ouders in het Gooi worden georganiseerd. Maar het meisje werd tijdens de voorbereiding op het partijtje in haar huis gefilmd en dat leek verdacht veel op een doorsnee woning van een doorsnee gezin. Een doorzonwoning, waarbij de gang en de keuken zeg maar in één shot pasten.

Wat kost een kinderfeestje? Dit is een vraag die veel op Internet wordt geplaatst.

Het maakte mij nieuwsgierig naar de vraag hoeveel ouders uitgeven aan het partijtje van hun kroost. Wat kost een kinderfeestje? Een zoektocht op internet leverde de volgende cijfers op.

Een kinderfeestje in 2015 kostte gemiddeld €110,60. Nu in 2018 is het kostenplaatje flink gestegen naar €170,-. Het gaat nu beter met de economie met als gevolg dat alles duurder wordt. 

Zou een ‘doorsnee’ gezin inderdaad zo’n €170,- uitgeven? Persoonlijk denk ik dat er meer wordt uitgegeven. Wanneer er een entertainer wordt ingehuurd  red je het net met een beginnende entertainer. In 2015 werd het inhuren van een kinderentertainer begroot op €35,00. Dit lijkt mij te laag begroot, ook voor 2015. Een entertainer thuis inhuren kost in 2018 tussen €150,- en €1000,-.

Feestjes waarbij volop geknutseld wordt etc. kunnen ook aardig oplopen gezien de materialen, speurtocht, en het lekkere eten. Ongemerkt vliegt er dan best wat geld uit….

 Andere leuke feitjes :

  • Een kinderfeestje thuis vieren is nog altijd populairder dan buiten  de deur. 42% Viert het thuis, 37% op locatie en de rest kan niet kiezen   en viert het zowel thuis als op locatie.
  • Er komen gemiddeld 7 vriendjes en/of vriendinnetjes
  • Gemiddeld wordt op een kinderfeestje een cadeau van €9,-  gegeven.