0599-881230 info@blown-twisted.nl

Door Arjen Reinders

Waarom vieren de meeste Nederlanders hun kinderfeest thuis? Komt dit doordat wij in Nederland in grotere huizen leven dan de rest van de inwoners in Europa? Gemiddeld berekend zou dit zeker kunnen. Daarnaast zijn wij bescheidener met het uitnodigen van het aantal kinderen voor onze zoon of dochter. In Engeland wordt er veelal een grote zaal afgehuurd voor een kinderfeest. Ouders van de uitgenodigde kinderen blijven dan ook op het feest. Hier in Nederland worden de kinderen vaak gebracht en opgehaald. Weer andere culturen vieren de verjaardag van hun kind op 1 dag met familie, vrienden en ouders van de vriendjes, vriendinnetjes en kennissen. Daarvoor is dan al een aardige woonkamer en/of tuin nodig.  Zo ziet u maar, de één viert het kinderfeest apart en de ander doet het gezamenlijk. 

“Ziet u toch op tegen de onvermijdelijke chaos, bedenk dan dat een kinderfeestje thuis misschien veel tijd zal kosten om alles voor te bereiden. De ingrediënten voor een geweldig kinderfeestje zijn nog steeds hetzelfde: vriendjes en vriendinnetjes, spelletjes en taart. Heeft u dat allemaal, dan gaan de kleine gasten na afloop tevreden naar huis!”

Een kinderfeest thuis bespaart reistijd naar de externe locatie en u hoeft geen extra chauffeurs (auto’s) of een reisbusje te regelen. 

Een groep kinderen een half uur in een kleine ruimte neerzetten zoals een auto is niet de leukste activiteit voor een kind. Kinderen kunnen elkaar gaan plagen of zelfs ruzie maken. Dit is wat u juist niet wil tijdens het kinderfeest van uw zoon of dochter.

Wat u wil zien is 100% plezier en positieve interactie tijdens het feest door alle kinderen. Wanneer u goed met kinderen om kunt gaan door uw pedagogische achtergrond of doordat u van nature goed met kinderen op kan schieten dan zal u hier weinig problemen mee hebben. Dan blijven er nog veel ouders over die dit niet zelfstandig kunnen. Wat kunt u dan doen?

Bijvoorbeeld hulp inroepen of een entertainer inhuren. Zie onderstaand filmpje.

Een zoektocht naar een leuk en origineel kinderpartijtje thuis is vaak nog niet makkelijk. Er zijn wel veel mogelijkheden.

Veel ouders kiezen in overleg met hun zoon en of dochter voor een thema. Hiervoor zijn tientallen themakisten voorhanden. Via internet vindt u genoeg websites die een kist met uw favoriete thema naar u op kunnen sturen. Met zo’n themakist kunt u de kinderen al gauw 2 uur bezighouden! 

Heeft u een bos in de buurt van uw huis dan kunt u een speurtocht uitzetten. Vanuit uw huis kunt u de speurtocht bijvoorbeeld met een puzzel (rebus) starten. 

Kinderen doen vaak niet moeilijk tijdens een feest als u weet wat ze willen. Kinderen willen een leuke tijd waarbij ze iets kunnen ontdekken, maken, ervaren en daarnaast bezig worden gehouden. Wat en hoe u dit doet maakt vaak niet uit. Sommige kinderen zijn echter sneller uitgekeken.
Vroeger konden wij langer onze aandacht vasthouden, maar door onze tegenwoordige vluchtige levensstijl en door Multimedia moet alles steeds
sneller met veel afwisseling.

“Wanneer de aandacht verslapt dan is er kans dat ze gaan klieren!”