0599-881230 info@blown-twisted.nl

Hallo,

Super leuk dat u op mijn site zijn beland.
Mijn naam is Arjen Reinders en ik woon in Borger; dit ligt in Drenthe.

U bent vast benieuwd naar mijn achtergrond en opleidingen.

Vanaf mijn 14de ben ik, nadat ik al 7 jaar lid was van scoutingclub de Woudlopers, begonnen met het assisteren van activiteiten bij de scoutingclub.
Vanaf mijn 16de ben ik  daar officieel leiding geworden en heb ik mijn basisvaardigheden qua leidinggeven en organiseren opgedaan.

Een jaar later ben ik door een medelid benaderd met de vraag of ik als buitensportinstructeur wilde gaan werken. Dat deed ik graag en daardoor kreeg ik ervaring met het omgaan met grote groepen en het dragen van verantwoordelijkheid daarvoor. In de praktijk had ik al veel gezien, maar qua theorie kon er nog wel wat verbeterd worden en ik wist dat mijn interesse in het werken met mensen ligt. Een logische vervolgstap was dan ook de start met de opleiding Activiteitenbegeleiding. Dit heeft mij erg geholpen en mijn creativiteit nog meer doen aanwakkeren.  Mijn stage was in TBS kliniek Hoeve Boschoord.

Nadat we een keer met de groep een opening van een tuinbouwcentrum hadden bezocht is mijn interesse in het goochelen ontstaan.
Er liep daar een goochelaar rond. Zelf voelde ik mij al aangetrokken tot deze wereld, maar toen ik het in levende lijve meemaakte en zag hoe anderen het ervoeren, kon niets mij meer tegenhouden en ben ik zelf gaan goochelen.

Ik ben gaan goochelen doordat:

  • ik  zag dat mensen in het algemeen tot het onbekende worden aangetrokken

  • ik zag dat de SGLVG-ers (sterk gedragsgestoorde licht verstandelijke gehandicapten) erg positief op de goochelaar reageerden

  • ik met deze vaardigheden bij mensen een lach op hun gezicht kan toveren

  • ik mensen in magie kan laten geloven

  • ik het als metafoor in het leven kan gebruiken

  • ik  hiermee mensen uit hun dagelijkse sleur kan halen

  • ik nieuwe ontdekkingen kan doen en mijn creativiteit kan gebruiken om zelf trucs en shows te ontwikkelen

Nu jaren later en met meer dan 25 jaar aan goochelervaring, heb ik al op honderden kinderfeestjes, familiefeesten, schoolfeesten en festivals mogen optreden. Inmiddels ben ik 48 jaar en ben naast het goochelen 28 jaar werkzaam als pedagogisch medewerker waarvan ik de laatste 21 jaar op een crisisopvang  voor dak- en thuisloze mensen heb gewerk. Ik zocht meer uitdaging en werk nu met Jongeren met een licht verstandelijke beperking  in een trainingshuis waar ze leren om zelfstandig te kunnen wonen (kamertraining). Naast het goochelen wil ik dit werk blijven doen. Hierdoor ben ik niet altijd beschikbaar. In overleg en bij tijdige boeking komen we er altijd wel uit.

Doordat ik geen fulltime goochelaar ben, betekent dat niet dat ik minder kwaliteit lever. Sterker nog, mijn werk zorgt ervoor dat ik regelmatig uitgedaagd wordt om te schakelen en daardoor weet ik het beste uit verschillende situatie te halen.  

Mijn doel is om de kinderen één van de mooiste momenten in hun leven te laten beleven.  Deze herinneringen zijn onbetaalbaar.