0599-881230 info@blown-twisted.nl

Kinderspelletjes

We hebben hieronder een aantal leuke spelletjes voor op een kinderfeest voor u beschreven

AUB lees eerst dit stukje, voordat u één van de onderstaande spelletjes uitkiest om op uw kinderfeest te gebruiken. Alle onderstaande spelletjes zijn op eigen risico. Blown-Twisted.nl is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik en misbruik van de spelletjes en daarbij horende activiteiten. Als u zelf van mening bent dat één of meerder spellen die onderaan beschreven staan onveilig of niet passend voor de kinderen zijn dan raden wij u aan om deze niet te gebruiken en ons te laten weten waarom u dit spelletje ongepast vindt. Wij zullen het spel dan evalueren. Als het ongeschikt is wordt het meteen van de site verwijderd. Dank u.

 Het grote vis spel Dit is een leuk spel voor kinderen van 1-5 jaar. U hangt een groot blauw laken tussen twee muren of stoelen (of iets anders). Teken een aantal  vissen en knip deze vervolgens uit. Versier hier het blauwe laken mee. De vishengel maakt u van bamboestokken of oude ijzeren kleerhangers. Aan het einde van de hengel bevestigt u een touwtje van 40 tot 60 cm  met een veiligheidsspeld. Een volwassene zit met een schaal snoep en cadeautjes achter het laken en bevestigt de kleine cadeautjes, snoepjes  aan de kleerhanger. De volwassene geeft een rukje aan de lijn zodat het kind weet dat hij beet heeft. Leuk spel. Veel Plezier.

 Spons Race Super leuk op warme dagen! Zet een volle emmer die gevuld is met water op de startlijn en een lege schaal bij de finish lijn. Start de muziek. Het doel is om de schaal te vullen met behulp van de sponsjes voordat de muziek eindigt.

 Beker vol met geld wedstrijd Verdeel de kinderen in twee groepen. Zorg voor twee mooi versierde koffiemokken, potten of vasen en zet deze tegenover de kinderen in de kamer op de grond. Zorg ervoor dat elke groep een kop vol met 5ct muntjes krijgt. Het doel is dat de groep die de meeste muntjes weet over te brengen de winnaar is. De kinderen  moeten om de beurt één muntje overbrengen en mogen pas beginnen als de ander het muntje in de versierde pot heeft laten vallen. Ze moeten het muntje tussen hun knieën vervoeren. Gebruik een keukenwekker.

 Zitten op Muziek Wanneer u een feest met niet te veel kinderen heeft dan is dit een erg leuk spel om te doen.  Alle kinderen zitten bij aan het begin door elk op een kussen. Nu start de muziek. De kinderen mogen nu om elkaar heen gaan dansen. Haal een kussen weg en stop de muziek. De kinderen proberen nu zo snel mogelijk een kussen te bemachtigen en gaan hierop zitten. Het kind dat geen kussen heeft gaat bij een ander kind op schoot zitten. Dit gaat door tot de laatste ronde wanneer de kinderen bij één kind op schoot proberen te zitten. Super leuk voor de kinderen. Vergeet vooral niet om foto’s te maken.

 Stiekeme Peter Alle kinderen vormen een cirkel met een stoel in het midden. Onder deze stoel legt u een teddybeer (of ander speelgoed). Blinddoek de jarige en zet hem op de stoel. Start leuke muziek. Om de beurt moeten de kinderen proberen om stiekem zonder dat de jarige het merkt de teddybeer onder de stoel weg te halen. De jarige moet blijven zitten maar mag zijn handen gebruiken om het andere kind te tikken. Wanneer dit gebeurt mag een ander kind het proberen.

Blind schminken Als eerste gaat een meisje op een stoel voor de badkamerspiegel zitten. Een ander meisje knielt achter haar rug zodat ze niks kan zien. Het meisje op de stoel houdt haar handen achter haar rug, terwijl het andere meisje haar armen onder haar armen steekt zodat zij de schmink of make-up aan kan brengen terwijl ze zelf helemaal niks kan zien!

Schatzoeken zonder te lezen Schat-zoek-spelletjes zijn altijd een groot succes! Dit werk bij bijna alle leeftijdsgroepen, zelfs kinderen die nog niet kunnen lezen. Maak op tien kaarten van 10 cm. x 15 cm. tien verschillende tekeningen van voorwerpen die u in en rondom het huis kunt vinden. Verstop de kaarten voordat het feest begint. Wanneer het tijd is om met het spel te beginnen toont u de kinderen de eerste aanwijzing (voorbeeld – als de eerste kaart een tekening van een koelkast is, dan racen de kinderen naar de koelkast waar ze weer een andere kaart vinden met een deurmat en daar vinden ze weer een andere aanwijzing (kaart) en ga zo maar door. De laatste kaart die ze vinden heeft een tekening waar u op staat. Wanneer de groep aanstalten maakt om terug te komen. Staat de verjaardagstaart en het drinken al klaar. Wanneer u geen tekenwonder bent kunt u ook foto’s of plaatjes uit een tijdschrift gebruiken.