0599-881230 info@blown-twisted.nl

Kinderfeesttips

Bespaar geld en energie door onze tips te gebruiken

Communicatie

 • Vraag of kinderen een bepaalde allergie hebben of iets niet mogen, bijvoorbeeld uit religieuze overwegingen.
 • Wissel telefoonnummers (en mailadressen) uit zodat u ouders kunt bereiken indien nodig. Geef ouders ook uw telefoonnummer, sommige ouders willen bijvoorbeeld graag gerustgesteld worden tijdens het feestje.
 • Vraag eventueel na afloop om een mailadres om de foto’s door te sturen, dat vinden ze vaak heel leuk. Vraag ook of ze er moeite mee hebben wanneer de foto’s op social media worden gedeeld.

.

Tips voor een geslaagd kinderfeest

 1. Meer kinderen uitnodigen is niet altijd beter; hoe meer, hoe drukker de groep. Veel mensen gebruiken de regel ‘een kind per levensjaar’. Maar een groep van 8 kinderen is vaak wel te doen.
 2. Bepaal samen met uw kind welke kinderen er uitgenodigd mogen worden. Kies voornamelijk voor kinderen waar uw kind graag mee speelt, pas op voor kinderen die erg aanwezig (dominant) zijn. Hierdoor heeft u kans dat uw kind belemmerd wordt om het middelpunt van het feestje te zijn.
 3. Zorg ervoor dat u er niet alleen voor staat. Natuurlijk kunt u uw partner vragen om erbij te zijn. Hij of zij kan bijvoorbeeld de camera bedienen, maar een vriend(in) of  een andere ouder is vaak ook een goed idee.
 4. Leg alles wat breekbaar is buiten bereik, zelfs met ogen in uw rug kunt u niet alle kinderen tegelijk in de gaten houden. Zet bloemenvazen en dergelijke dan ook buiten bereik. Ook een playmobiltafel etc. kunt u het beste even leeg ruimen om te voorkomen dat u onderdelen mist of om te voorkomen dat het afgebroken wordt. Probeer ook zoveel mogelijk vloerruimte vrij te maken waar ze kunnen spelen. Grote kans dat de ouders allemaal tegelijk binnenkomen.
 5. Mocht u besluiten om een kinderentertainer in te huren dan is het verstandig om zoveel mogelijk speelgoed (liefst alles) en ballonnen, inclusief laaghangende ballonnen, weg te halen.
 6. Een kinderentertainer wil graag ruimte hebben voor zijn optreden. 4 m2 Zou dan erg welkom zijn. Kinderen kunt u het best op de grond laten zitten. Op de bank gaan ze over elkaar kruipen. Wanneer  er speelgoed in de buurt is dan leidt dit af.
 7. Deel geen chips of drinken uit tijdens de voorstelling (spreek dit dan ook van tevoren af met de kinderentertainer).
 8. Neem voldoende tijd voor de voorbereidingen (zie party planning in uw volgende mail), leg alles van tevoren klaar. Met een kinderschare om u heen komt u daar echt niet aan toe.
 9. Probeer het vooral simpel te houden, kies bijvoorbeeld een hoek voor decoratie. Leg een tafelkleed op tafel, papieren bordjes en bekers en wat schalen, slingers op de achtergrond, een decoratie op de stoel voor de jarige en u heeft al een fijn hoekje waar je kan eten / drinken, spelletjes kan spelen, knutselen en meer.
 10. Na afloop kunt u een zakje snoep of een cadeaupakket van Lange Jan meegeven naar huis, maar u kunt ook kiezen voor een klein speelgoedje.
 11. Geef duidelijk aan of de kinderen opgehaald moeten worden of thuisgebracht worden.